Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knaprig tomatgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här lagas tomater så som man vill ha dem i Italien och Sydfrankrike - under ett läckert och knaprigt osttäcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Skölj tomaterna och skär dem tvärs över i centimetertjocka skivor. Smörj en rund, ugnsfast form med ½ tsk matfett och lägg tomatskivorna lite ovanpå varandra i formen. Krydda ordentligt med salt och peppar.
  2. Skala lök och vitlök. Skär löken i fina ringar och tärna vitlöken fint och strö det över tomaterna. Skölj och skaka örtkryddorna torra. Nyp av bladen och strimla dem fint med en vass kniv.
  3. Blanda samman en pasta av parmesanost, ströbröd, örtkryddor och olja och smaka av. Beroende på lagningstid kan parmesanosten vara olika stark. Fördela pastan över tomaterna.
  4. Gratinera 30 minuter i het ugn, tills ostblandningen blivit läckert gyllenbrun.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.