Här lagas tomater så som man vill ha dem i Italien och Sydfrankrike - under ett läckert och knaprigt osttäcke.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Skölj tomaterna och skär dem tvärs över i centimetertjocka skivor. Smörj en rund, ugnsfast form med ½ tsk matfett och lägg tomatskivorna lite ovanpå varandra i formen. Krydda ordentligt med salt och peppar.
- Skala lök och vitlök. Skär löken i fina ringar och tärna vitlöken fint och strö det över tomaterna. Skölj och skaka örtkryddorna torra. Nyp av bladen och strimla dem fint med en vass kniv.
- Blanda samman en pasta av parmesanost, ströbröd, örtkryddor och olja och smaka av. Beroende på lagningstid kan parmesanosten vara olika stark. Fördela pastan över tomaterna.
- Gratinera 30 minuter i het ugn, tills ostblandningen blivit läckert gyllenbrun.
Publicerat den
21 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar