Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knaprig Äppelpaj

(16 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Hur god som helst och känns inte så jättesöt, det smarta med den här pajen är att den är så enkel + att den håller sig lika knaprig dan efter man bakat den. Vanlig smulpaj är ofta godast samma dag Naturligtvis kan man ta vilka bär som helst tex. rabarber,blåbär, hallon m.m

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg äppelbitar på ett smort ugnssäkert fat. Strö över socker och kanel och blanda. Mosa cornflakes med handen i en bunke. Rör ner vetemjöl och socker och blanda med cornflakesen. Smält matfettet och häll i bunken. Blanda allt och klicka ut röran på äpplena. Grädda i ca 20-25 minuter i 200 grader.
  2. Servera med vaniljsås eller glass

Liknande recept

Kommentarer (16)

  • maneten 25 maj 2010

    Hej! Gjorde din äppelpaj idag men jag tog bara ½ dl socker o tog sockerfri fiberberikad Corn Flakes. Men den blev väldigt god så den kommer jag att göra fler gånger!!!

  • emaxen 3 september 2010

    Denna paj blev god och krispig men kändes ändå lite torr.

  • sigge96 5 september 2010

    Supermumsig! Knaprig och seg.

  • Bumbis 6 september 2010

    Gjorde din paj igår, hur god som helst. Serverade vaniljglass till och det var perfekt.

  • christincarlsson 14 september 2010

    Deeen godate äppelkaka jag ätit på länge. Andvände glutenfritt mjöl och cornflakes och de gick utmärkt. Klar stark 5:a

  • tosca3 14 september 2010

    Gjorde succé här hos oss. Inte fel att den var så enkel att göra. Kommer att göra den många gånger till.

  • A-K90 20 september 2010

    Oj, oj, oj, vilken mumsig paj! Verkligen supergod - och enkel att göra! Farlig kombination, denna kommer jag garanterat göra fler gånger! ^^

  • glimmingestina 22 september 2010

    Mycket god snabb äppelkaka. Den kommer att göras fler gånger

  • loord 27 september 2010

    Din äppelpaj var mycket god , har redan gjort den 3 gånger och fler blir det.!

  • Pappisen 30 september 2010

    Pajen var ok men inget jag kommer att göra igen

  • CarroMatvrak 13 februari 2011

    Det står ej hur mycket socker man ska ha, spelar det ingen roll?

  • christincarlsson 5 april 2011

    Oj, så god och enkel :) Gjorde den med glutenfrira flingor och glutenfritt mjöl, blev kanon.

  • gabbebobby 13 mars 2012

    Jättegod OCH enkel att göra! :-))

  • jen_has 25 mars 2012

    Väldigt väldigt god! Tack för receptet! :) En 5:a från mig!

  • bjboman 5 maj 2013

    Oj va gott det var, kände smaken i munnen redan när jag läste receptet. Detta bjuder jag på fler gånger!

  • Tinjep 1 november 2015

    Gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.