Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knapriga bananbitar

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

För alla som älskar friterade bananer är det här ett läckert och nyttigare alternativ. Ta en tugga och vips är du i något exotiskt härligt land! Sött, fräscht, oväntat - mums.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Blanda rismjöl och bakpulver i en skål. Rör ner kokosflingor och sesamfrön. Smält honung och olja i en kastrull på låg värme. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt mandelmjölk, ägg och limeskal. Vispa pösigt. Rör ihop vätskan med de torra ingredienserna.
  3. Dela bananerna på längden. Dela halvorna på mitten så att du får 4 lika stora bitar av varje banan. Doppa bitarna i smeten så att de täcks helt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med snittytan nedåt. Grädda i 10-12 minuter eller tills de är gyllenbruna.
  4. Servera rykande heta med glass eller yoghurt och toppa med kokosflingor och sesamfrön.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.