För alla som älskar friterade bananer är det här ett läckert och nyttigare alternativ. Ta en tugga och vips är du i något exotiskt härligt land! Sött, fräscht, oväntat - mums.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
- Blanda rismjöl och bakpulver i en skål. Rör ner kokosflingor och sesamfrön. Smält honung och olja i en kastrull på låg värme. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt mandelmjölk, ägg och limeskal. Vispa pösigt. Rör ihop vätskan med de torra ingredienserna.
- Dela bananerna på längden. Dela halvorna på mitten så att du får 4 lika stora bitar av varje banan. Doppa bitarna i smeten så att de täcks helt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med snittytan nedåt. Grädda i 10-12 minuter eller tills de är gyllenbruna.
- Servera rykande heta med glass eller yoghurt och toppa med kokosflingor och sesamfrön.
Publicerat den
28 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar