Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knapriga chokladsirapskakor

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Knapriga på ytan och lite sega och knäckiga när man biter i dem och med en härlig chokladsmak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör, socker, sirap och äggula, gärna med en elvisp. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakaopulver och bakpulver i en separat skål.
  2. Tillsätt mjölblandningen i smeten och arbeta ihop till en deg.
  3. Låt degen vila i kylskåpetca 30 min. Sätt ugnen på 175º.
  4. Dela degen i fyra lika stora bitar. Forma sedan degbitarna till rullar, lika långa som plåten.
  5. Lägg deglängderna på bakpappersklädda plåtar och platta till dem med handen.
  6. Grädda längderna mitt i ugnen 15 min. Skär dem i 40 bitar på snedden medan de fortfarande är varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.