Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knapriga citronkakor med hasselnötter

 
Knapriga citronkakor med hasselnötter Knapriga citronkakor med hasselnötter
  • Serverar: 45 portioner
Skriv ut

Riktigt knapriga och goda är dessa läckerbitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, strösocker och bikarbonat. Tillsätt sirap, vatten och tärnat smör. Blanda i blandaren tills det blir en deg.
  2. Tag upp degen på bakbord och knåda in hela hasselnötter och citronskal.
  3. Forma degen till två längder, ca 4 cm i diameter. Vira in i plastfolie och ställ i kylen en timme eller längre.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Skär rullarna i ½ cm tjocka skivor med vass kniv. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Inte alltför tätt eftersom de flyter ut lite.
  6. Grädda mitt i ugnen 7-9 minuter . Passa noga. Låt svalna innan du flyttar över dem på ett galler för att kallna helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.