Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knapriga ingefärskakor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Parkin-kakor är lite kladdiga ingefärskakor från Yorkshire som görs med havregryn, mörk sirap och kryddor. Det här är en variant med samma ingredienser, smak och knapriga konstistens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll ner mjöl, havregryn, ingefära, kryddpeppar och socker i en stor skål och blanda väl. Gör en grop i mitten av smeten.
  2. Smält smör och ljus och mörk sirap i en kastrull på svag värme.
  3. Häll smörblandningen i gropen och blanda väl med träslev. Rulla cirka en matsked av degen med mjölade händer till valnötsstora bollar. Sprid dem på plåtarna. Grädda i 180 grader i 15 minuter tills de fått fast form.
  4. Låt svalna på plåt i ett par minuter och flytta sedan över kakorna på galler och låt svalna helt. Sikta eventuellt över florsocker.
  5. Förvaras i lufttät burk i upp till fem dagar eller fryses upp till en månad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.