Parkin-kakor är lite kladdiga ingefärskakor från Yorkshire som görs med havregryn, mörk sirap och kryddor. Det här är en variant med samma ingredienser, smak och knapriga konstistens.
Instruktioner
- Häll ner mjöl, havregryn, ingefära, kryddpeppar och socker i en stor skål och blanda väl. Gör en grop i mitten av smeten.
- Smält smör och ljus och mörk sirap i en kastrull på svag värme.
- Häll smörblandningen i gropen och blanda väl med träslev. Rulla cirka en matsked av degen med mjölade händer till valnötsstora bollar. Sprid dem på plåtarna. Grädda i 180 grader i 15 minuter tills de fått fast form.
- Låt svalna på plåt i ett par minuter och flytta sedan över kakorna på galler och låt svalna helt. Sikta eventuellt över florsocker.
- Förvaras i lufttät burk i upp till fem dagar eller fryses upp till en månad.
Publicerat den
6 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar