Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knapriga nudelplättar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Knaperstekta nudlar garnerade med salami, tomatskivor och mozzarellaost är ett originellt tilltugg till en öl eller ett glas vin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela nudlarna i mindre bitar och koka dem enligt anvisningen på förpackningen, spola av dem i kallt vatten och låt dem rinna av. Vispa samman ägg och grädde och blanda ner nudlarna.
  2. Smält matfettet i en fettsnål stekpanna. Forma 16 runda plättar med hjälp av en matsked och stek dem gyllenbruna på båda sidor. Lägg upp dem på ett fat.
  3. Skölj tomaterna och skiva dem. Skiva mozzarellan i 16 skivor, använd en äggskivare. Skölj och skaka basilikan torr, nyp av bladen.
  4. Lägg tomat- och salamiskivor på nudelplättarna, krydda med svartpeppar. Lägg därefter på mozzarellaskivorna. Salta och peppra. Garnera med basilikablad och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.