Knaperstekta nudlar garnerade med salami, tomatskivor och mozzarellaost är ett originellt tilltugg till en öl eller ett glas vin.
Instruktioner
- Dela nudlarna i mindre bitar och koka dem enligt anvisningen på förpackningen, spola av dem i kallt vatten och låt dem rinna av. Vispa samman ägg och grädde och blanda ner nudlarna.
- Smält matfettet i en fettsnål stekpanna. Forma 16 runda plättar med hjälp av en matsked och stek dem gyllenbruna på båda sidor. Lägg upp dem på ett fat.
- Skölj tomaterna och skiva dem. Skiva mozzarellan i 16 skivor, använd en äggskivare. Skölj och skaka basilikan torr, nyp av bladen.
- Lägg tomat- och salamiskivor på nudelplättarna, krydda med svartpeppar. Lägg därefter på mozzarellaskivorna. Salta och peppra. Garnera med basilikablad och servera.
Publicerat den
14 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar