- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Underbar, jag har gjort denna sedan jag var liten, enkel och lättgjord. Inga problem för barn att göra denna. Jag brukar alltid strunta i ärtorna och har ibland i någon annan örtkrydda än krassen ex. basilika. Dock kan även den uteslutas. Kanongod favorit inom släkt och vänner
Instruktioner
- Skölj potatisen och lägg den i en kastrull. Häll på vatten så att det precis täcker potatisen. Koka upp, sänk värmen, låt koka tills potatisen är mjuk - prova med en spetsig kniv. Häll bort kokvattnet och skölj potatisen i kallt vatten. Skala potatisarna och lägg i en skål för att svalna.
- Blanda majonnäsen med crème fraiche, mjölk och senap. Skala löken och hacka den fint, rör ner den i såsen tillsammans med den sköljda och finklippta gräslöken.
- Rör ner ärtorna i salladssåsen, använder du frysta ärtor behöver de inte tinas först. Smaka av med salt och peppar. Kom ihåg att lite av kryddorna försvinner då potatisen läggs i.
- Skiva de kalla potatisarna och vänd ner dem i såsen. Låt salladen stå en halvtimme så att potatisen får ta smak.
- Lägg i en stor skål eller burk och dekorera med små tomatklyftor och krasse
Publicerat den
11 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar