Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckebröd till jul

 
Skriv ut

Visst ska det vara eget knäckebröd till jul!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet och smöret och tillsätt mjölken. Smula jästen i stor bunke och slå över degspadet. Blanda ner mjöl, rågsikt, socker, salt och bakpulver. Jäses 30 min. Brödet bakas ut och gräddas direkt i ca 1-5 min i varm ugn (250-275°C). Det blir bäst om man har en ugnsten eller pizzasten. Annars får man lägga det på heta plåtar. Degen ska kavlas riktigt tunt. Man ska nästan se i genom den. Använd gärna en kruskavel och nagga brödet ordentligt.
  2. Passa brödet noga i ugnen så att det inte bränns!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.