Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckiga choklad- och havrerutor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Sega och knäckiga kakor som du snabbt svänger ihop. Smeten görs i en kastrull.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med sirapen. Blanda socker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och havregryn. Rör ihop allt ordentligt.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med kanter, ca 11x32 cm. Bred ut smeten jämntjockt i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt den kallna i formen.
  4. Ringla över smält choklad och skär kakan i rutor med en vass kniv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.