- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut
Kanon god och mättande. En fördel att ha med sig i matboxen till jobbet då man håller sig mätt länge!
Instruktioner
- Börja med att sätt på ugnen på 225 grader. Strimla ner allt utom potatisen i små bitar och bryn dem i hälften av smöret, ha även i olivolja och fond du chefen.Sedan tar du i färsen. Ta en del av varje krydda och smaka dig fram till just din styrka på köttfärsen. Sen tar du och smörjer formen och tar och river potatisen i fina strimlor.
- Lägg ett lager med potatis i botten och över det ett tunt lager av kryddorna. Häll över köttfärsblandningen resten av potatisen. Häll på grädden strödbröd i ett tunt lager över allt. När det börjar bli en gyllenbrun yta lägg då på en folie över. Den är klar när potatisen är mjuk! Tar ca 1 timme och 30 minuter. Lycka till!!
Publicerat den
17 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar