Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kocken's heta köttfärs låda!

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Kanon god och mättande. En fördel att ha med sig i matboxen till jobbet då man håller sig mätt länge!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätt på ugnen på 225 grader. Strimla ner allt utom potatisen i små bitar och bryn dem i hälften av smöret, ha även i olivolja och fond du chefen.Sedan tar du i färsen. Ta en del av varje krydda och smaka dig fram till just din styrka på köttfärsen. Sen tar du och smörjer formen och tar och river potatisen i fina strimlor.
  2. Lägg ett lager med potatis i botten och över det ett tunt lager av kryddorna. Häll över köttfärsblandningen resten av potatisen. Häll på grädden strödbröd i ett tunt lager över allt. När det börjar bli en gyllenbrun yta lägg då på en folie över. Den är klar när potatisen är mjuk! Tar ca 1 timme och 30 minuter. Lycka till!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.