Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Supergod köttfärsgratäng enkel och god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen, 225 grader. Skala och skiva potatisen ganska tunt, smörj en form med smör. Lägg i potatisen, salta och peppra, pressa i två vitlöksklyftor häll i grädden och mjölken. Vätskan ska täcka över potatisen, för såsigare konsistens tillsätt mer vätska. Hacka löken och bryn den lite i en stekpanna innan du tillsätter köttfärsen och steker vidare. Pressa i resterande två klyftor vitlök. Krydda rikligt med Kockens Stek- och Grillkrydda. Blanda köttfärsen och potatisen i formen tillsätt därefter vätskan, sätt in i ugnen i 225 grader i 40 minuter. Ta ut gratängen och sätt på den rivna osten, stoppa tillbaka i ca 10 minuter tills gratängen har fått en gyllene färg och potatisen är mjuk. Ta ut gratängen och sätt på folie och låt gratängen vila i ett par minuter innan den är klar att ätas.
  2. Serveras sedan tillsammans med en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bkb520408 6 december 2012

    Blandar du köttfärsen ner i potatisen, eller lågger som ett lag ovanpå?

  • miwe65 6 december 2012

    Jag blandar potatis och köttfärsröran

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.