Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köpenhamnerbiff

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Danskarna kan konsten att variera vardagsmaten och göra den vacker för ögat. Här gör du en enda stor pannbiff till alla gäster, praktisk, jättegod och med dekorativt garnityr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ströbröd och vatten. Tillsätt salt och peppar och låt brödet svälla i vatten 5-10 minuter.
  2. Tillsätt färsen, ägg och lök och rör färsen smidig, men överarbeta den inte. Forma en stor rund biff, lagom till en stor stekpanna.
  3. Hetta upp matfett i stekpannan. Lägg i biffen när matfettet är ljusbrunt och låt den steka cca 15-20 minuter. Vänd den efter halva tiden med hjälp av ett lock eller en tallrik.
  4. Finhacka löken till garneringen och bryn den i matfett. Hacka rödbetorna och persiljan och lägg lök, rödbetor och persilja i ringar på biffen. Servera direkt ur pannan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.