Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärscupcakes

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Lyxigare än muffins. Är det inte säsong för färska bär kan du dekorera med strössel eller cocktailbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Smält smöret försiktigt i en kastrull på spisen eller en bunke i mikron.
  3. Rör ihop äggen med sockret. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten tillsammans med mjölken. Rör även ner det smälta smöret.
  4. Sätt upp muffinsformar med jämna mellanrum på två plåtar. Klicka ut smeten i formarna, men lämna några millimeter till kanten.
  5. Lägg en klick körsbärssylt i mitten av varje form. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  6. Rör ihop ingredienserna till toppingen och bred eller spritsa över bakelserna. Dekorera gärna med färska körsbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.