Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärsmazariner

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Det är något med kombinationen körsbär och mandel som smakar underbart. Här är den gömd i en söt och lagom stor, rosa mazarin.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare. Tillsätt smöret i små bitar och kör till en smulig massa. Blanda ner ägget och kör snabbt till en deg. Tryck ut degen i mazarinformar. Låt stå i kyl minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mandelmassa och socker. Tillsätt smöret och rör till en slät smet. Rör ner äggen, ett i taget. Lägg en klick körsbärssylt i botten på varje for. Fördela fyllningen i formarna. Grädda i mitten av ugnen 15-18 minuter. Låt svalna. Blanda ingredienserna till glasyren och bred ut över mazarinerna. Garnera ev. med körsbär.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.