Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Körsbärsölkokta päron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Receptet kommer från Stefan Torstenssons kokbok, "med smak av öl".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp öl, socker och kanel i en kastrull. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner kärnorna i vätskan.lägg också ner stången/skalet. Koka upp.
  2. Skala, dela och kärna ur päronen. Lägg ner dem att koka mjuka i lagen. Kyl snabbt med päronen kvar i lagen. Låt stå kallt i minst ett dygn.
  3. Ta upp päronen. koka ihop 2 dl av lagen till halva volymen, c:a 1 dl.
  4. Skär päronhalvorna tvärs över på längden och tryck till dem så att de blir som solfjädrar.
  5. Servering: Lägg upp de skivade päronhalvorna och häll över den simmiga lagen. Placera en kula vaniljglass bredvid. Strö över strimlor av blancherat apelsinskal.
  6. Kommentar: Päronen vinner på att stå och dra några dagar i lagen. De blir då både rödare i färgen och kryddigare i smaken. Päronen kan också serveras ljumma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.