Körsbärssaft

Här kommer körsbärssaften! Du kan välja att göra antingen liten eller stor sats, beroende på hur mycket körsbär du behöver göra av med.

Körsbärssaft
Källa: Ica
Uppladdad av: Poppie
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Liten sats, ca 5 dl:
1 l körsbär, ca 600 g
3 dl vatten
3 dl socker
Ca ½ krm natriumbensoat

Stor sats ca 4 l:
4 l körsbär, ca 2½ kg
1,2 l vatten
12 dl socker
1 tsk natriumbensoat

Betyg (12 röster)
Antal personer
----------
Visningar:
13434
Sparat:
236

Gör så här

Skölj körsbären och lägg dem i en gryta. Häll på vattnet och låt koka upp. Koka bären under lock ca 15 minuter. Tryck bären med en sked mot grytans kanter, så all saft rinner ur bären.

Häll upp bären i en silställning, eller i ett tyg som lagts i ett durkslag. Låt stå och självrinna ca 30 minuter.

Häll tillbaka saften i den rengjorda grytan. Låt koka upp. Rör ner sockret och rör tills det löst sig.
Ta grytan åt sidan och skumma väl. Häll upp lite av saften i en kopp och rör i konserveringsmedlet. Blanda ner det i saften.

Häll upp saften på väl rengjorda, varma flaskor. Skruva på korken och låt kallna. Förvara saften kallt.

Till små satser saft, som dricks upp inom några veckor, behövs inte konserveringsmedel.

LIKNANDE RECEPT

av Prima
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
över 2 månader
av tina62
över 2 månader
av zonale
över 2 månader
av pihal
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.