Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Dessa stora mustiga köttbullar är fyllda med lök och lagas lätt i långpannan i ugnen! Smidigt, gott och enkelt! ;)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka den gula löken, om du har en större lök kan du nöja dig med halva beroende på hur mycket lök du vill ha i.
  2. Pressa eller finhacka vitlöksklyftan eller klyftorna, beroende på hur stark vitlökssmak du vill ha. (Jag brukar nöja mig med en vitlöksklyfta men tar då en hel gul lök istället.)
  3. Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt det svälla en stund. Sätt sedan ugnen på 225 grader. Tillsätt så köttfärsen, ägget, löken och salta och peppra efter tycke och smak. Blanda smeten väl.
  4. Forma rätt stora bollar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Blir ca 25 st större köttbullar med detta recept och ca 35-40 mindre.
  5. Lägg alla köttbullarna i en smord långpanna och stek mitt i ugnen i ca 15 minuter. Skaka om långpannan efter halva tillagningstiden.
  6. Klart! :)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.