Dessa stora mustiga köttbullar är fyllda med lök och lagas lätt i långpannan i ugnen! Smidigt, gott och enkelt! ;)
Instruktioner
- Finhacka den gula löken, om du har en större lök kan du nöja dig med halva beroende på hur mycket lök du vill ha i.
- Pressa eller finhacka vitlöksklyftan eller klyftorna, beroende på hur stark vitlökssmak du vill ha. (Jag brukar nöja mig med en vitlöksklyfta men tar då en hel gul lök istället.)
- Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt det svälla en stund. Sätt sedan ugnen på 225 grader.
Tillsätt så köttfärsen, ägget, löken och salta och peppra efter tycke och smak. Blanda smeten väl.
- Forma rätt stora bollar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Blir ca 25 st större köttbullar med detta recept och ca 35-40 mindre.
- Lägg alla köttbullarna i en smord långpanna och stek mitt i ugnen i ca 15 minuter. Skaka om långpannan efter halva tillagningstiden.
- Klart! :)
Publicerat den
22 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar