- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Annat än vanliga köttbullar! För alla som inte vill ha brunsås eller sylt till köttbullar. Här är ett recept på saftiga köttbullar i sås.
Instruktioner
- Häll ströbrödet och mjölken i en skål, låt stå ngn minut så att ströbrödet suger upp all mjölk.
Blanda köttfärsen med salsiccian i en annan skål.
Blanda i ägget, salt o vitpeppar o ströbrödsblandningen.
Använd händerna för att blanda. Blanda till sist persilja eller basilico eller salvia enligt egen smak.
- Sätt på plattan på sexan o häll de passerade tomaterna i en stekpanna o sätt på plattan. Häll i vatten tillsammans med tomaterna (ca 1/3 av hela såsen) såsen skall vara ca 1,5 cm djupt i stekpannan.
Blanda i saltet o samma ört som innan.
- Rulla köttblandningen till större köttbullar, ca 3 cm i diametern.
- Strax innan såsen kokar men puffrar lite lätt, sätt ner plattan på trean o lägg i köttbullarna.
Låt puttra lite lätt utan att det kokar i ca en timme.
Vänd köttbullarna då och då.
- Utmärkt att servera med kokta potatisar skurna i skivor med lite salt o en gutta olivolja på.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
28 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar