Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar i het currysås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Svensk-indiska köttbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman färsen med alla ingredienserna till en smidig smet. Forma runda bullar. Stek köttbullarna gyllene runtom i lite matfett. Minska värmen och låt dem eftersteka 3-5 minuter.
  2. Smält matfettet till såsen i en kastrull tillsammans med curryn. Rör ner mjölet. Späd med mjölk och kalvfond. Låt såsen småkoka under omrörning ca 3 minuter. Tillsätt crème fraiche, mangochutney och sambal oelek. Låt såsen koka upp på nytt. Smaka av den. Häll såsen över köttbullarna och låt allt bli genomvarmt.
  3. Skala och skiva bananerna. Stek dem i lite matfett. Strö över lite curry. Garnera köttbullsfatet med bananer, jordnötter och eventuellt färsk koriander och servera ex med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.