Svensk-indiska köttbullar.
Instruktioner
- Arbeta samman färsen med alla ingredienserna till en smidig smet. Forma runda bullar. Stek köttbullarna gyllene runtom i lite matfett. Minska värmen och låt dem eftersteka 3-5 minuter.
- Smält matfettet till såsen i en kastrull tillsammans med curryn. Rör ner mjölet. Späd med mjölk och kalvfond. Låt såsen småkoka under omrörning ca 3 minuter. Tillsätt crème fraiche, mangochutney och sambal oelek. Låt såsen koka upp på nytt. Smaka av den. Häll såsen över köttbullarna och låt allt bli genomvarmt.
- Skala och skiva bananerna. Stek dem i lite matfett. Strö över lite curry. Garnera köttbullsfatet med bananer, jordnötter och eventuellt färsk koriander och servera ex med ris.
Publicerat den
29 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar