- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Jättegoda köttbullar med gräddsås.
Måste testas :-D
Instruktioner
- Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla i ca 10 minuter. Skala och finhacka löken och bryn den lätt i en stekpanna med smör. Låt svalna. Blanda lök, ströbrödsblandningen, färs, ägg, fond, salt och peppar till en smidig smet.
- Forma små runda köttbullar med oljade händer och lägg dem på ett smörpapper.
- Stek köttbullarna i ca 5 minuter, i omgångar i en stekpanna med smör. Skaka pannan så att de blir runda.
Ta upp köttbullarna och håll dem varma under folie.
- Gräddsås:
- Skölj ur pannan med vatten och sila ner skyn i en kastrull.
Tillsätt fond, grädde, mjöl och soja. Vispa och låt såsen koka i 3 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Servera köttbullarna med gräddsås, kokt potatis, inlagd gurka och lingonsylt.
Publicerat den
26 mars 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod :) Tillsatte worcestershire sås istället för salt och lite svartpeppar.