Variera husmansklassikern med ett "mos" på nytt sätt!
Kalv- eller fläskfärs ger en len smak åt köttbullarna.
Instruktioner
- Blanda havregrynen med mjölken i en skål och låt det svälla 10 minuter.
Skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
- Riv löken fint. Blanda ner den i mjölkblandningen tillsammans med färs, salt, peppar, muskotnöt och ägg och rör till en smet. Forma färsen till köttbullar, gärna med hjälp av en sked. Hetta upp olja i en panna och stek köttbullarna gyllenbruna.
- Krossa den kokta potatisen med en potatisstöt eller gaffel. Rör ihop den med rapsolja och persilja, smaka av med salt och peppar.
- Ansa spetskålen och skär den i kvartar. Skär bort lite av stocken men låt lite sitta kvar. Lägg klyftorna i lite lättsaltat kokande vatten i en vid kastrull och ånga kålen under lock 4-6 minuter. Den ska ha lite tuggmotstånd kvar.
- Sevrera de nystekta köttbullarna med potatisstomp, spetskål och rårörda lingon.
Publicerat den
3 augusti 2014
Liknande recept
Skriv kommentar