Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar med potatisstomp och spetskål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Variera husmansklassikern med ett "mos" på nytt sätt! Kalv- eller fläskfärs ger en len smak åt köttbullarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda havregrynen med mjölken i en skål och låt det svälla 10 minuter. Skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Riv löken fint. Blanda ner den i mjölkblandningen tillsammans med färs, salt, peppar, muskotnöt och ägg och rör till en smet. Forma färsen till köttbullar, gärna med hjälp av en sked. Hetta upp olja i en panna och stek köttbullarna gyllenbruna.
  3. Krossa den kokta potatisen med en potatisstöt eller gaffel. Rör ihop den med rapsolja och persilja, smaka av med salt och peppar.
  4. Ansa spetskålen och skär den i kvartar. Skär bort lite av stocken men låt lite sitta kvar. Lägg klyftorna i lite lättsaltat kokande vatten i en vid kastrull och ånga kålen under lock 4-6 minuter. Den ska ha lite tuggmotstånd kvar.
  5. Sevrera de nystekta köttbullarna med potatisstomp, spetskål och rårörda lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.