Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärs- och potatisgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En värmande kött och potatisrätt som gjord för söndagsmiddagar under vinterhalvåret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och bryn i smöret i en stor stekgryta. Lägg i köttfärsen och mosa sönder den. Bryn. Strö över mjölet, tillsätt tomater och kryddor. Häll i det vita vinet och låt allt koka i 10 minuter på svag värme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis och skär i tunna skivor. Smörj en ungssäker form. Varva potatis och köttfärs. Avsluta med köttförs. Salta.
  3. Blanda grädde med den rivna osten och häll över. Grädda ungefär 50 minuter mitt i ugnen. Servera med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.