Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärs-piroger

 
  • Serverar: 14-15 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkelt & gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl,salt & äggulor i en bunke.
  2. Arbeta samma ingredienserna,Häll sedan i oljan & margarinet.Tillsätt vatten så att degen binds ihop.
  3. Linda in degen i plastfolie och kyl i 30 minuter under tiden du förbereder fyllningen.
  4. Stek alla fyllnings-ingredienser på låg värme (ej räkorna) tills den nästan ser klar ut.
  5. Kavla ut degen på en lätt mjölad bänk,skär ut cirka 12cm runda mått ur degen.
  6. Lägg fyllningen som en liten stråle på varje pirog.
  7. Pensla kanterna med lite äggvita,vik degen över fyllningen,tryck till med en gaffel.
  8. Lägg pirogerna på en smord plåt och pensla dom med äggulan som är blandad med vatten.
  9. Grädda pirogerna i mitten utav ugnen på 225 grader i cirka 15-20 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.