- Serverar: 14-15 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Enkelt & gott!
Instruktioner
- Blanda mjöl,salt & äggulor i en bunke.
- Arbeta samma ingredienserna,Häll sedan i oljan & margarinet.Tillsätt vatten så att degen binds ihop.
- Linda in degen i plastfolie och kyl i 30 minuter under tiden du förbereder fyllningen.
- Stek alla fyllnings-ingredienser på låg värme (ej räkorna) tills den nästan ser klar ut.
- Kavla ut degen på en lätt mjölad bänk,skär ut cirka 12cm runda mått ur degen.
- Lägg fyllningen som en liten stråle på varje pirog.
- Pensla kanterna med lite äggvita,vik degen över fyllningen,tryck till med en gaffel.
- Lägg pirogerna på en smord plåt och pensla dom med äggulan som är blandad med vatten.
- Grädda pirogerna i mitten utav ugnen på 225 grader i cirka 15-20 minuter.
Publicerat den
27 juni 2013
Skriv kommentar