Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärs och potatisgratäng

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En allt-i-ett måltid. Passar både till vardag och fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttfärsen i lite olja. Tillsätt hackad lök, finhackad vitlök och skivad chilipeppar och bryn tills löken blivit mjuk. Smula ner buljongtärningarna och tillsätt tomatpurén, hackade tomater, vatten samt några droppar soja. Låt puttra i 15 minuter.
  2. Riv potatisen grovt. Varva potatis och köttfärssås i en ugnsform. Toppa med riven ost. Ställ in i ugn och grädda tills potatisen blivit mjuk och osten börjat bli gyllenbrun, ca 20 minuter i 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.