Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärs och potatissoppa

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En god soppa som görs på ca 30-40 min, nyttig och enkel!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken i stora bitar. Skala och skär potatisen och morötterna i tärningar. Bryn köttfärsen i en stor kastrull och salta lite. Lägg i löken och senare resten av rotfrukterna. Häll i vattnet och låt det koka upp. Lägg i buljongen och rör om. Låt koka på svag värme i ca 20 min, rör om då och då. Krydda efter smak, servera med bröd! :)
  2. KRYDDTIPS: Man kan krydda med mycket paprikapulver, det blir inte starkt, var däremot lite vaksam mot kajennpepparn och svartpepparn, det blir starkare ju längre soppan är varm. Om man vill kan man lägga i lite socker som smakhöjare. Smula gärna oreganon, detta ger mycket mera smak!
  3. Lycka till :)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.