Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsbiffar med lingonsås, ugnstekta rotfrukter och sötpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God och enkel vardagsmat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjölk och ströbröd, blanda alla ingredienser till en smidig färs. Forma smeten till åtta små biffar.
  3. Skala rotfrukter, rödlök och vitlök. Klyfta potatis och skär morötterna och palsternackan i stavar. Klyfta rödlök och finhacka vitlöken. Blanda potatis, morot, palsternacka, rödlök, vitlök, rapsolja, flingsalt och nymalen svartpeppar i en bunke. Lägg alltsammans på en smord ugnsform och stek i ugnen i ca 30 minuter.
  4. Sås: Smörfräs lingon och lök hastigt i en kastrull. Blanda ner kalvfond, vatten och grädde. Låt såsen koka i några minuter till lagom konsistens. Sila över såsen i en annan kastrull och smaka av med salt och peppar. Vispa gärna ner en klick smör i den färdiga såsen.
  5. Stek biffarna vackert gyllenbruna i smör 2 – 3 minuter på varje sida. Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.