Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsbiffar med ugnsbakade grönsaker

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett recept från allt om mat. Vardagsmat med medelhavssmak. Köttfärsbiffarna steks medan grönsakerna ugnsbakas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vardagsmat med medelhavssmak. Köttfärsbiffarna steks medan grönsakerna ugnsbakas.
  2. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatis, rödlök och morot i klyftor eller stavar. Klyfta tomaterna. Häll olja i en ugnssäker form, rör runt potatis, rödlök, morot, vitlök och tomater. Tillsätt salt och peppar. Stek mitt i ugnen ca 25 min. Tillsätt oliverna och sesamfrön de sista 5 minuterna.
  3. Tärna fetaosten. Blanda färs, gräslök, ägg, salt, peppar, tomathack, basilika och fetaost. Forma till små biffar.
  4. Stek biffarna i smör ca 2 min på varje sida. Klipp basilika över grönsakerna och servera dem tillsammans med de nystekta biffarna.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • PaulaPudding 9 maj 2010

    Dessa biffar var mycket goda. Jag älskar soltorkade tomater och de fick mycket smak av detta.

  • halen6966 9 juni 2010

    Kul att Ni tyckte det var gott! Mvh Helén

  • systeryster 26 februari 2012

    Rätten fick klart godkännt av familjen, och det är inte så lätt att uppnå.jag tyckte det blev jättegott.Efterstekte biffarna som jag gjorde stora och "bulliga" i ugnen en stund.Blev saftiga och goda.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.