Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsfyllda pannkakor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Allt gott på en gång! Pannkaka, tacokryddor och köttfärssås. Praktiskt att göra i ordning och lägga i ugnssäker form. Lägg på den rivna osten och sedan är det bara att grädda färdigt i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tzatziki: Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt den stå 1 timme så att vasslen rinner av. Riv gurkan grovt och blanda rivet med salt. Låt gurkan ligga i 5 minuter och sedan rinna av genom en trådsil. Blanda gurkmoset med yoghurten och smaksätt med pressad vitlök, eventuellt mera salt, peppar, pressad citron och olivolja. Ställ kallt till servering.
  2. Pannkakor: Knäck äggen och blanda i salt och 2 dl av mjölken. Häll i vetemjölet och rör till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, lite i sänder. Smält 1 msk smör i stekpannan och häll ner i pannkaksmeten. Grädda pannkakorna i stekpanna.
  3. Fyllning: Hacka löken fint. Bryn köttfärsen och löken, krydda med tacomix och tillsätt de passerade tomaterna. Låt puttra i 10 minuter.
  4. Fyll varje pannkaka med 1 dl av fyllningen och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en gratängform, strö över riven ost och gratinera i ca 10 minuter tills osten smält och blivit gyllenbrun.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.