Toppen att ha med sig på utflykter. Den årstiden närmar sig ju nu.
Instruktioner
- Tina smördegsplattorna och kavla ut dem lite lätt så de blir ca. 20 cm långa. Tryck ut 2 rundlar, ca. 10 cm i diameter av varje platta.
- Skala och hacka röd löken. Fräs upp köttfärsen i matfettet, tillsätt röd löken. Rör därefter i creme fraiche och låt puttra ca. 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg en klick köttfärssås på ena halvan av rundlarna. Skär fetaosten i stavar och lägg en stav i varje pirog. Pensla med uppvispat ägg, längs kanten på smördegen och vik samman till halvmånar.
- Skär ut resterande smör deg till långa band, snurra och lägg längs kanten. Pensla med ägg. Grädda i 225 grader ca. 10 minuter tills pirogerna fått fin färg. Beroende på ugnar så kan det ta kortare tid.
Publicerat den
2 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar