Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsfyllda piroger

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Toppen att ha med sig på utflykter. Den årstiden närmar sig ju nu.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina smördegsplattorna och kavla ut dem lite lätt så de blir ca. 20 cm långa. Tryck ut 2 rundlar, ca. 10 cm i diameter av varje platta.
  2. Skala och hacka röd löken. Fräs upp köttfärsen i matfettet, tillsätt röd löken. Rör därefter i creme fraiche och låt puttra ca. 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg en klick köttfärssås på ena halvan av rundlarna. Skär fetaosten i stavar och lägg en stav i varje pirog. Pensla med uppvispat ägg, längs kanten på smördegen och vik samman till halvmånar.
  4. Skär ut resterande smör deg till långa band, snurra och lägg längs kanten. Pensla med ägg. Grädda i 225 grader ca. 10 minuter tills pirogerna fått fin färg. Beroende på ugnar så kan det ta kortare tid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.