Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Smaskig gratäng med köttfärs och pasta, blir det rester så går det bra att frysa in och ha som matlådor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Starta ugnen på 225 grader.
  2. Hacka lök och vitlök och stek tillsammans med färsen tills den är klar. Blanda sedan i de krossade tomaterna, salsan och kryddor och låt köttfärsröran koka i ca 5 minuter.
  3. Börja göra den vita såsen medan köttfärsen håller på koka. Smält smöret i en panna och blanda sedan i mjölet och rör om.
  4. Blanda sedan i mjölken och vitpeppar och låt koka tills den tjocknat. Häll av vattnet från pastan och häll i köttfärsen och rör om.
  5. Häll i hälften av pastaröran i en smörad ungsäker form och strö över den rivna osten och sedan resten av pastaröran i formen.
  6. Sedan ska den vita såsen hällas över pastaröran. Ställ in formen i ugnen i ca 20 minuter, eller tills gratängen fått fin färg.
  7. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • mep 22 mars 2012

    Jättegod gratäng. Hälsningar från Marianne

  • Gyllensparv 13 augusti 2012

    Tack för ett bra recept, passar utmärkt till matlådor som du skrev, jag kanske var lite feg med kryddor och så kanske jag fick tag på fel sorts Salsa. Men det blev gott ändå. Gyllensparv

  • sedow75 16 oktober 2012

    Jättegod gratäng, som trots sitt låga fettinnehåll var krämig :) Kommer dock krydda lite mer nästa gång (var lite feg) och kanske skvätta i lite grädde ;)

  • MaddeBengtsson 1 april 2014

    Helt klart en god gratäng! :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.