Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Gott, enkelt för vardag och fest. Serveras med en god sallad. Både öl och rött vin är gott till.

Ingredienser

Instruktioner

Finstrimla purjolöken, klipp baconet i strimlor, skala och skiva potatisen. Fräs köttfärsen, purjolöken och baconet. Krydda men var försiktig med saltet baconet innehåller också salt. Pressa i vitlök efter egen smak och blanda ner senapen. Varva köttfärsröran och potatisen i en ugnsäker form (helst med lock). Blanda grädde och mjölk och häll över. Strö över osten. Gräddas i ugn i 200 grader i ca 1 timme eller tills potatisen är färdig. Denna kan göras i förväg, men korta gräddnings tiden med 20-30 min. och grädda den färdig precis innan ni skall äta den.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • packan 25 januari 2009

    mycket god gratäng, den kommer att vara återkommande på vårt matbord.

  • Born61 14 november 2009

    Det bästa med denna gratängen det var att få se min småkräsna dotter äta och äta och äta. Högt betyg från oss!

  • huldamarie 19 januari 2010

    Det är alltid bra med gratänger lätt att göra när man är många. Den här var jättegod tyckte hela familjen speciellt sonen som åt så länge det fanns kvar.

  • lindabjallan 26 juli 2010

    Väldigt enkel att göra och himla god! Kommer absolut göra denna igen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.