Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsgratäng à la Moussaka

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

En enkel men väldigt god vardagsrätt. Alla i familjen åt och ville ha mer!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken. Hetta upp matfett i en stekpanna. Lägg i och bryn färsen på medelstark värme ( t ex 5 av 9), salta och peppra. Tillsätt löken, låt den steka med en stund. Rör i tomatpuré, ajvar och vatten. Låt köttfärsröran småputtra på svag värme medan du skalar och skivar morötter och potatis.
  2. Lägg ca en tredjedel av köttfärsröra i botten av en smord ugnsfast form, därefter en tredjedel av morötter och potatis, häll över några msk grädde och strö ev över lite riven ost.
  3. Fortsätt varva ingredienserna, avsluta med potatisen, resten av grädden oc h strö över riven ost,
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Servera med en god sallad,

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.