- Serverar: 6 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Tanken var att gårdagens middag skulle bli köttfärssås och spaghetti, men jag ångrade mig i sista stund.
Det kändes så mycket roligare att få bjuda maken på köttfärsgratäng istället!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Börja med att koka pastan, enligt förpackningens anvisningar.
- Stek upp köttfärsen och tillsätt sedan de krossade tomaterna. Låt puttra ihop en stund.
Häll därefter i sambal oeleken, sojan och de övriga kryddorna.
Sänk värmen på plattan och låt det så smått värmas medan du gör ostsåsen.
- Koka upp matlagningsgrädden tillsammans med bonjouren.
När det börjat koka halverar du värmen och häller i den rivna osten. Låt den smälta in i såsen och smaksätt med salt och peppar.
- Smörj en ugnsform. Varva sen pastan, köttfärssåsen och ostsåsen i två omgångar. Avsluta med ostsås längst upp.
Stoppa in gratängen i ugnen i ca 10 min, ta sen ut den och lägg på skurna tomatklyftor och riven ost.
In i ugnen igen tills den fått fin färg. Ca 10-15 min.
- Färdig att serveras! Smaklig måltid!
Publicerat den
15 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar