Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärsknyte med grevé, chorizo och tomat

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Passar bra som en lten mellanrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader
  2. Dela chorizon på längden och skrapa ur köttet. Hacka det och blanda med nötfärs, lök, oregano, kapris och hälften av osten. Krydda med salt och peppar.
  3. Skär varje smördegsark till 6 kvadrater och lägg på bakplåtspapper. Fördela färsen som en liten burgare mitt på varje skördegsruta. Vik över hörnen av smördegen men lämna en liten lucka i mitten.
  4. Baka dem i 10 minuter.
  5. Dela under tiden tomaterna i klyftor och blanda med olivolja och lite färsk rosmarin samt salt och peppar. Fördela tomat och resterande ost på färsen och grädda ytterligare 10 minuter tills de är gyllene.
  6. Toppa med lite extra flingsalt och svartpeppar från kvarn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.