Köttfärslimpa från Venezuela

Kryddig köttfärslimpa som är något alldeles extra!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: köttfärslimpa, köttfärs
Köttfärslimpa från Venezuela
Källa: Jozo
Uppladdad av: Inaktiv-Medlem
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Köttfärslimpan:
500 g nötfärs
4 msk ströbröd
1 ½ dl mjölk
30 g riven ost
2 ägg
Knappt 1 dl mjöl
2 tsk Jozo Maldon Sea Salt
Persilja
Svartpeppar
1 tsk färskriven muskot

Såsen:
1 gul lök
1 dl olivolja
2 tomater
½ liter buljong
Färska örter, till exempel basilika eller oregano hackade

Betyg (1 röst)
Visningar:
7494
Sparat:
163

Gör så här

Rör ner ströbrödet i mjölken och låt svälla i ca 10 minuter. Knäck äggen i en skål, häll i salt och vispa lite lätt med en gaffel. Hacka persiljan. Blanda nötfärs, persilja, ägg, salt, peppar och muskot med det färdigsvällda ströbrödet. Forma smeten till en limpa och pudra den med mjöl.

Skala och hacka tomaterna. Hacka löken och de färska örterna. Hetta upp olivoljan i en gryta med höga kanter och fräs lökhacket tills lökbitarna har blivit mjuka och genomskinliga.

Lägg ner tomathacket och örterna och häll i buljongen. Låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Lägg sedan ner köttfärslimpan i såsen och lägg på locket på grytan. Låt koka långsamt i ungefär 1 timme. Servera köttfärslimpan i skivor med såsen till.

LIKNANDE RECEPT

Köttfärslimpa recept
av LEDIVO
över 2 månader
av pompano
över 2 månader
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
av Agnii
över 2 månader
av Lisa35
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.