Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa från Venezuela

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Kryddig köttfärslimpa som är något alldeles extra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ner ströbrödet i mjölken och låt svälla i ca 10 minuter. Knäck äggen i en skål, häll i salt och vispa lite lätt med en gaffel. Hacka persiljan. Blanda nötfärs, persilja, ägg, salt, peppar och muskot med det färdigsvällda ströbrödet. Forma smeten till en limpa och pudra den med mjöl.
  2. Skala och hacka tomaterna. Hacka löken och de färska örterna. Hetta upp olivoljan i en gryta med höga kanter och fräs lökhacket tills lökbitarna har blivit mjuka och genomskinliga.
  3. Lägg ner tomathacket och örterna och häll i buljongen. Låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Lägg sedan ner köttfärslimpan i såsen och lägg på locket på grytan. Låt koka långsamt i ungefär 1 timme. Servera köttfärslimpan i skivor med såsen till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Mallorca 7 augusti 2008

    Ska anrätta denna rätt snarast. Låter urgott.

  • a-lie 2 februari 2012

    Jättegott!! Praktiskt med köttfärslimpa i grytan i stället för i ugnen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.