Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa med grön fyllning

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Köttfärslimpa är en älskad klassiker, som går att variera på många sätt. Här fylls den med italiensk ricotta, färsk basilika och spänstig broccoli. Köttfärslimpan serveras med en krämig champinjonsås med en touch av rött portvin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda havregryn och mjölk i en bunke. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt kalvfond, ägg, riven lök, salt, peppar och färs. Rör om och arbeta färsen till en smidig smet. Lägg färsen på ett vått smörpapper och platt ut den till en rektangulär platta, ca 1½ cm tjock och lika lång som den ugnssäkra formen.
  3. Låt broccolin rinna av och krama ur vätska, om broccolin varit fryst. Hacka den och blanda med ricotta, hackad basilika och riven vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Lägg fyllningen i mitten på köttfärsen, men inte ända ut i kortändarna. Rulla ihop till en limpa med hjälp av papperet. Förslut ändarna med färs. Rulla över färsen i en smord ugnssäker form. Pensla köttfärslimpan med smör och rapsolja. Stek köttfärslimpan i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
  5. Fräs de skivade champinjonerna i smör. Strö över mjölet och rör om. Späd med grädden under ständig omrörning. Tillsätt soja och rött portvin. Sjud såsen i minst 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera köttfärslimpan med såsen, kokt eller ugnsrostad potatis och eventuellt en klick lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.