Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa med kantareller och senapsstuvad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Härlig vardagsmat med goda smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Skär svampen i mindre bitar, finhacka löken. Fräs svamp och hälften av löken i smör. Salta och peppra. Ta av från plattan och blanda ner grovhackad persilja. Skär bort kanterna på brödet. Mixa brödet med mjölk och ägg, rör om tills det blir mjukt.
  3. Blanda ner färsen och resten av den hackade löken, salta och peppra.
  4. Forma köttfärsen till en "limpa" på en smord plåt eller ugnsfast form. Gör en skåra i limpan och lägg i svampblandningen. Nyp igen limpan så att svampen täcks. Lägg baconskivorna tvärsöver. Peta in ändarna under köttfärslimpan för att få den att hålla ihop.
  5. Grädda i ugnen i 40-45 minuter. Köttfärslimpan är färdig när vätskan den släpper ifrån sig är klar.
  6. Senapsstuvad potatis: Koka potatisen. Smält smöret i en kastrull, blanda i lök och grönpeppar. Pudra i mjölet. Häll i mjölken och vispa tills du får en slät sås. Späd eventuellt med mer mjölk om du tycker såsen blir för tjock. Låt koka i ett par minuter så att mjölsmaken försvinner. Rör ner senapen, smaksätt med salt och vitpeppar. Dela potatisarna i mindre bitar och blanda ner i stuvningen. Rör ner syltlöken. Skär 2 cm tjocka skivor av köttfärslimpan och servera med potatisstuvningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.