Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa med katrinplommon och äpple

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Vrålmums!!! Allra mest om man gör Lingonskysåsen till. Se mitt andra recept!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bland ströbröd eller havregryn, potatismjöl och vätska i en vid bunke. Låt blandningen stå och svälla i minst tio minuter. Lägg i färs och salt. Blanda väl. Rör sedan ner ägg, peppar, timjan, lök och den tärnade blandningen av katrinplommon och tärnat äpple. Blanda väl. Sätt ugnen på 200°· Forma färsen till en tjock limpa och lägg den på ett smort ugnssäkert fat/form.
  2. Pensla med lite smält fett utrörd med lite soja för att få en vacker yta. Sätt in fatet mitt i ugnen och stek färsen i ca 45-60 minuter. Minska värmen till 175° efter halva gräddningstiden. Prova att sticka in en provsticka i färsen för att se om den är klar. Köttsaften skall då vara klar.
  3. Servera med kokt potatis, en skysås och kokta morotsklyftor som vänts runt med finhackad persilja, salt och lite peppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • intill 10 oktober 2008

    Hej! Det var en utsökt köttfärslimpa tyckte både jag och min man. Den kommer jag att göra fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.