Köttfärslimpa med klyftpotatis

Allt på en långpanna. Potatisen tar smak av kött och lök mm.

Ett recept jag använt jag vet inte hur många gånger

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: klyftpotatis
Köttfärslimpa med klyftpotatis
Källa: Kicki8
Uppladdad av: Kicki8
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

800 g blandfärs
1 dl ströbröd
4 dl mjölk
1 ägg
Salt
Kryddpeppar
Vitpeppar
10-12 potatisar
2 morötter
2 små gula lökar
1 köttbuljongtärning
2 1/2 dl mellangrädde 27 %

Betyg (364 röster)
Antal personer
6-8
Visningar:
106976
Sparat:
6304

Gör så här

Vispa upp ägget lite lätt i mjölken. Häll i ströbrödet och låt svälla någon minut. Blanda i färsen.
Krydda med salt, malen kryddpeppar och vitpeppar.
Forma till limpa mitt på långpanna.

Sätt i ugn 200 grader ca 15 minuter.

Under tiden:
Skala potatis, lök och morötter. Klyfta potatisen, dela löken i klyftor och morötterna i bitar. Ta ut långpannan och lägg potatis, lök och morötter runt färslimpan.

I ugn igen 200 grader ca 20 minuter. Blanda buljongtärningen i 1 dl kokhett vatten och blanda det med grädden. Häll det över potatisen och låt stå i ugn ca 5 minuter till.

Om du vill ha grädde med mindre fett funkar t ex 4 % matlagningsgrädde jättebra.

LYCKA TILL!!!

LIKNANDE RECEPT

av pompano
över 2 månader
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
av Agnii
över 2 månader
av Lisa35
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.