Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa med klyftpotatis och dijonsås

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En supergod rätt, lätt att göra och sköter sig själv i ugnen. Köttfärslimpan är perfekt att ha till matlåda eller på mackan - så gör gärna extra mycket när du ändå är igång!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda havregryn, ägg, gräddfil, färs, pulver och svartpeppar. Smörj en rymlig långpanna eller ugnsform med olivolja. Lägg i färsen och forma den till en limpa. Täck limpan med baconskivor.
  2. Lägg potatis runt limpan. Salta, peppra, lägg på rosmarinkvistar och ringla över olivolja. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.
  3. Dijonsåsen: blanda ihop crème fraiche, senap, citronskal och olja. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.