Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa med skinka och ost

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Väldigt god och saftig köttfärslimpa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ströbröd med vatten och grillolja i en bunke, låt svälla i ca tio minuter. Under tiden, dela skinkan i små tärningsbitar. Blanda ner nötfärs, ägg, skinka och ost i ströbrödssmeten. Krydda med valfria kryddor (väldigt gott med bara svartpeppar och paprikapulver, salt kommer en del från skinkan). Forma till en limpa i en ugnsform, strö eventuellt lite ost över. Sätt in i ugnen i ca 45 minuter.
  2. Häll av spadet från limpan i en kastrull, koka upp med grädde, soja, en köttbuljongtärning, salt och peppar, en liten klick svartvinbärsgelé (häll i lite extra grillolja om det behövs!).
  3. Servera med kokt potatis, svartvinbärsgelé och saltgurka!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.