- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Väldigt god och saftig köttfärslimpa!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ströbröd med vatten och grillolja i en bunke, låt svälla i ca tio minuter. Under tiden, dela skinkan i små tärningsbitar. Blanda ner nötfärs, ägg, skinka och ost i ströbrödssmeten. Krydda med valfria kryddor (väldigt gott med bara svartpeppar och paprikapulver, salt kommer en del från skinkan). Forma till en limpa i en ugnsform, strö eventuellt lite ost över. Sätt in i ugnen i ca 45 minuter.
- Häll av spadet från limpan i en kastrull, koka upp med grädde, soja, en köttbuljongtärning, salt och peppar, en liten klick svartvinbärsgelé (häll i lite extra grillolja om det behövs!).
- Servera med kokt potatis, svartvinbärsgelé och saltgurka!
Publicerat den
14 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar