Köttfärslimpa är underbar husmanskost som är mycket enkel att tillaga. Här smaksätts rätten med svamp, bacon och Västerbottensost. Underbart gott.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Skala löken och hacka den fint. Rensa och dela svampen i mindre bitar.
- Stek lök och svamp i smöret tills all vätska försvunnit. Krydda med salt och svartpeppar. Låt svalna.
- Riv osten grovt. Blanda svamp, lök, nötfärs, riven ost, äggula, ströbröd, senap, salt och svartpeppar.
- Forma färsblandningen till en limpa och lägg den i en smord ugnsfast form. Täck köttfärslimpan med bacon och stick in ändarna under köttet.
- Ugnsbaka 40-50 minuter. När limpan krympt ihop något är den färdig.
- Servera med steksky, potatis och lingonsylt.
Publicerat den
22 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar