Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa med svamp

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Köttfärslimpa är underbar husmanskost som är mycket enkel att tillaga. Här smaksätts rätten med svamp, bacon och Västerbottensost. Underbart gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala löken och hacka den fint. Rensa och dela svampen i mindre bitar.
  2. Stek lök och svamp i smöret tills all vätska försvunnit. Krydda med salt och svartpeppar. Låt svalna.
  3. Riv osten grovt. Blanda svamp, lök, nötfärs, riven ost, äggula, ströbröd, senap, salt och svartpeppar.
  4. Forma färsblandningen till en limpa och lägg den i en smord ugnsfast form. Täck köttfärslimpan med bacon och stick in ändarna under köttet.
  5. Ugnsbaka 40-50 minuter. När limpan krympt ihop något är den färdig.
  6. Servera med steksky, potatis och lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.