Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa med tomatsås

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Alla kommer älska denna fantastiska köttfärslimpa. Förutom att den är lätt att göra så är den rik på både näring och kostfibrer. 188 kcal/portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en 18x9 cm ugnssäker form med matfett.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och kärna ur chilifrukten, hacka den fint. Lägg lök- och chilihacket i en skål.
  3. Blanda ner köttfärs, ½ dl solroskärnor, ingefära, peppar, äggvita, ströbröd och mjöl.
  4. Fyll formen med färsblandningen och jämna till ytan.
  5. Stek färsen i ugnen 45 minuter tills färsen är fast i konsistensen samt börjar släppa formens kanter. Stjälp upp limpan på en skärbräda.
  6. Tomatsås: Skiva schalottenlöken fint. Häll tomater, chilisås, solroskärnor, persilja, vinäger och buljong i en matberedare. Kör blandningen till en slät sås, häll över den i en kastrull och tillsätt schalottenlöken. Skiva köttfärslimpan och servera den med såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.