Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En god kötfärspaj. Servera gärna med sallad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjölet i en skål. Lått matfettet bli rumsvarmt och skär i mindre bitar. Finfördela matfettet i mjölet med fingertopparna. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form, nagga med en gaffel och ställ i kylen ca 30 min.
  2. Grädda pajskalet i 200 grader i 10-12 min tills det fått fin färg.
  3. Skala och hacka löken, skiva svampen. Hetta upp en stekpanna med margarin, fräs allt. Lägg över på ett fat.
  4. Bryn färsen i omgångar. Tillsätt svamp och lök. Skär paprikan i tärningar, blanda ner den. Smaksätt med kryddor. Strö över mjöl och späd med vatten. Häll i chilisåsen. Smula ner buljongtärningen. Smaksätt med timjan och salt. Lått koka up och puttra cirka 5 minuter.
  5. Häll röran i pajskalet, strö över riven ost och grädda i 200 grader i mitten av ugnen, ca 30 minuter.
  6. Servera med en god sallad. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.