- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
En god kötfärspaj. Servera gärna med sallad
Instruktioner
- Häll mjölet i en skål. Lått matfettet bli rumsvarmt och skär i mindre bitar. Finfördela matfettet i mjölet med fingertopparna. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form, nagga med en gaffel och ställ i kylen ca 30 min.
- Grädda pajskalet i 200 grader i 10-12 min tills det fått fin färg.
- Skala och hacka löken, skiva svampen. Hetta upp en stekpanna med margarin, fräs allt. Lägg över på ett fat.
- Bryn färsen i omgångar. Tillsätt svamp och lök. Skär paprikan i tärningar, blanda ner den. Smaksätt med kryddor. Strö över mjöl och späd med vatten. Häll i chilisåsen. Smula ner buljongtärningen. Smaksätt med timjan och salt. Lått koka up och puttra cirka 5 minuter.
- Häll röran i pajskalet, strö över riven ost och grädda i 200 grader i mitten av ugnen, ca 30 minuter.
- Servera med en god sallad. Lycka till!
Publicerat den
20 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar