Köttfärspaj ā la Nettan

En krämig och mild köttfärspaj

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj, köttfärspaj, köttfärs
Köttfärspaj à la Nettan
Källa: Egen
Uppladdad av: ros
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Pajdeg:
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 g smör
Ca 0,75 dl vatten

Fyllning:
1 rödlök, hackad
1-2 pressade vitlöksklyftor
300 g köttfärs
1/2 vegetarisk buljongtärning
1/2 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 tsk pizzakrydda
1/2 dl grädde
1/4 dl créme fraiche
2 msk chilisås
2 msk tomatpure eller ketchup
1 burk majs, liten
2 ägg
1 dl mjölk
100-150 g osttärningar
2 tomater, skivade

Betyg (19 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
32937
Sparat:
1112

Gör så här

Sätt ugnen på 225°

Smörj pajformen med olja och strö mannagryn i.

Kör degen i matberedare.
Kavla ut eller tryck ut degen i pajformen.
Nagga degen med en gaffel.
Ställ den kallt i kylskåpet under tiden.

Fyllningen.
Bryn rödlöken och vitlöken tills den blir mjuk.
Tillsätt köttfärsen och bryn tills den får lite färg.
Krydda med salt, peppar, pizzakrydda.

Tillsätt grädde, créme fraiche, chilisås, tomatpure, majsen.
Låt koka några minuter.

Vispa under tiden äggen med mjölken.

Ta fram pajdeg.
Fyll med köttfärsen. Häll över äggstanningen.
Fördela osttärningar och tomatskivor ovanpå.

Grädda ca 25-30 minuter.

Lycka till! Maklig måltid.

LIKNANDE RECEPT

Köttfärspaj recept
över 2 månader
av lillawe
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.