Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj a la Sofi

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nånting jag blandade ihop en dag av grejer jag hade hemma. Blev rätt så gott och var ganska enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja gärna med köttfärsblandningen så den får stå och puttra ett tag. Hacka lök och fräs till den en stund, häll sedan i köttfärsen och låt den brynas.
  2. Häll i champinjonerna sen resten av ingredienserna. Låt det stå och puttra ett tag.
  3. Blanda alla ingredienser till pajdegen och blanda det till en smidig deg. Låt den stå kallt en liten stund.
  4. Smörj en pajform och tryck ut pajdegen i den.
  5. Nagga. In i ugnen på 200 grader och förgrädda i 15 min.
  6. Låt färsen och pajskalet svalna, lägg sedan i fyllningen och häll över lite riven ost. In i ugnen 200 grader i ca 5-10 min, eller tills osten smält. Servera med lite sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.