Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

köttfärspaj i långpanna

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

det är en väldigt bra maträtt om man är många eller skall ha ett barnkalas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt socker, salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. 2. Arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
  2. 1. Sätt ugnen på 225°. Bryn färsen i olja. Hacka löken, pressa vitlöken och fräs den mjuk med färsen. Tillsätt morrötter och paprika och fräs det försiktigt, Tillsätt sedan bacon och stek lätt sedan i med salt, svartpeppar, pizzakrydda, oregano, chilipulver, tomatpuré och krossade tomater och tillsätt sedan ICA Taco kryddmixen i färsen (tillsätt soja efter behov). Låt sjuda några minuter tills vätskan kokar in. Tillsätt ris och majs. 2. smörj långpannan 3. Kavla ut degen i två lika långa rektanglar som får plats i långpanna, en till botten och en som lock. 4. Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 min

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ollechina 26 oktober 2009

    Det står 3-4 personer??? Hur många räcker pajen till egentligen? ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.