Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med bacon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Fantastisk god paj med mycket smak. (Fyllningen kan göras dagen innan.)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl och margarin till en smulig massa. Tillsätt salt och vatten. Låt vila ½timma i kylen.
  2. Bryn köttfärs. Klipp bacon i smala remsor, hacka löken, pressa vitlöken, i med allt i färsen utom creme fraiche och ost. Puttra under omrörning ca 20 minuter. Rör i creme fraiche, ta av från spisen och låt svalna.
  3. Tryck ut 1/3 av degen mot innerkanten av pajformen. Lägg i färsen och strö över den rivna osten. Kavla ut återstående deg till 3-4 mm tjock platta och sporra ut remsor och lägg i ett rutnät över pajen. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader cirka 20 minuter, eller tills pajen har fått fin färg. Servera med en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sann67 3 maj 2011

    Gör nästan likadan köttfärspaj. Jag har köttbuljong o färska champinjoner istället o timjan i. Den är kanongod :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.