Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ännu en god och smakfull paj...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, antingen för hand eller med hjälp av en matberedare. Vira in degen i plastfolie och låt den vila 30 minuter i kylen.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Kalva ut degen och klä en osmord pajform, ca 24 cm i diameter med pajdegen. Nagga botten med hjälp av en gaffel och förgrädda pajskalet längst ner i ugnen i ca 12 minuter. Sänk sedan värmen till 200°C.
  4. Skala och hacka löken . Bryn lök och färs under omrörning tills den blivit torr och smulig. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva oliverna, blanda ner dem och fetaosttärningar i köttfärsen. Fyll pajskalet med köttfärsen.
  6. Vispa ihop ägg och mjölk - salta och peppra. Häll äggstanningen över färsen och strö sedan ost över det hela.
  7. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  8. Servera pajen tillsammans med en fräsch grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Buspippi 12 oktober 2008

    Det var god paj. Jag använde kycklingfärs då vi inte äter köttfärs och det blev mycket gott. Tack för receptet. MVH BusPippi

  • beca 6 april 2009

    Kanongod. Enkel att göra. Inte så många olika ingredienser. Kommer att göra den fler gånger.

  • frufogelberg 11 juli 2009

    Jättegott!! Tack för receptet. (Vi gjorde pajskalet på fullkornsdinkel som vi gillar bäst.) Vi tog även purjolök, lite tomatpuré och svamp förutom dina ingredienser. Mycket uppskattat av hela gänget som var hos oss igårkväll. De bad om receptet. Vi vill gärna detta fler gånger, enkelt och lättlagat och utmärkt gott!

  • emmaclindberg 3 februari 2010

    Jättelätt och supergod! Fick dock ha den inne i ugnen nästan 50min, kan kanske bero på att jag hade lite liten form...

  • Sanjer 28 februari 2010

    Lite för mycket fett. Skulle använda ett smalare recept på pajdeg. En god vardagspaj!

  • emla1 7 juli 2010

    Valdigt god paj!! Tack for receptet, det var val uppskattat i min lilla familj =) Kunde ev ha undvikit riven ost pa toppen, det blev lite maktigt. Annars ar en mild ost att rekomendera.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.